Krteček
Já osobně bych šel do Samby. Tukan není špatná loď, ale Samba je podle mého lepší. Potoky jako Žralok moc nejezdím, takže mi délka 520 cm naprosto vyhovuje i když jezdíme jen ve dvou. Měřím lehce přes dva metry, moje drahá polovička taky není zrovna drobeček (dohromady vážíme určitě poctivé dva metráky) a do Samby se lépe naskládáme i s bagáží. Můžu si klidně natáhnout nohy nebo pohodlně zakleknout, sedačka tolik netlačí protože je širší nebo dál od límce. Ten rozdíl 70 cm na délku ve prospěch Samby je prostě znát... Možná je to můj subjektivní pocit, ale řekl bych, že je Samba i rychlejší na volejích. Jestli je to délkou, profilem dna nebo nečím jiným nevím, ale kdyby tyhle dvě kanoe závodily na stejně dlouhém voleji se stejnou zátěží a posádkou, tak já si vsadím na Sambu. Jo, taky se mi s ní lépe manipuluje na břehu. To integrované držadlo krásně sedne do ruky. Když začaly dosluhovat moje staré laminátky Jizera a Vltava z druhé poloviny minulého století :), začal jsem se rozhlížet po nějaké větší plastovce. Postupným zkoušením půjčených lodí jsem se propracoval až k té Sambě 5.2. Letos si dám ještě Berounku na laminátu, podzimní Vltavu na půjčené Sambě a na příští sezonu si snad koupím svoji Sambu. Doufám, že bude nějaká zimní slevička...
Pokud bych měl stanovit nějaké pořadí mnou vyzkoušených plastových třímístných kanoí na vodě typu letní Vltava bylo by to takhle :
1. Samba 5.2
2. Old Town Discovery 169 Trochu víc se zalévala než Samba, plastové sedačky nevyhovují mému pozadí (vyplétané ano), je lehčí, ale prý se hůře opravuje. Každopádně je krásná a kdybych nevyzkoušel Sambu, tak jdu do ní..
3. Old Town Discovery 158 Zalévala se nám víc než 169
4. Tukan Není špatná, ale proč ji kupovat, když jsou i lepší a pohodlnější..
5. Riviera Nepohodlné plastové sedačky, občas se zalila při průjezdu válcem natolik, že šla ke dnu jak ponorka :)
6. Gatz Yoho Děsně úzká nepohodlná dřevěná sedačka. Jel jsem na ní jen jednou a naposledy. |